Különféle internetes lapokban, vagy épp az IgenHír hasábjain publikált okosságokat szedtem itt össze, és próbáltam tematikus csoportokba rendezni. Médiaipari szakmunkálkodásom érdekesebbnek, időtállónak gondolt darabjait gereblyéztem ide, és persze igyekszem majd bővíteni is.


Politikai cikkek, interjúk
Politikai témákban részben kényszerből, részben perverzióból szakmai érdeklődésből publikáltam. Ezek egy része véleményformálás, a másik része interjú az elmúlt időszak meghatározó vagy szimplán csak érdekes figuráival. Dobrev Klára, Balsai István, Toroczkai László, Hack Péter, Pokorni Zoltán, Zuschlag-ügy, Őszöd, népszavazás, színtiszta pártpolitika az elmúlt évekből stb.

Kultúrkalandok
Azért a politika mellett humánusabb témákban is megnyilvánulhattam, illetve megnyilváníthattam másokat. Történelmi kérdések, halálbüntetés, egyháztáji és kultúrhistóriai szösszenetek innen-onnan, meg néhány - vállaltan elfogult - filmkritika még az IgenHír-es időkből.

Oktatásügy
A hazai és a határon túli kisebbségi oktatásügy kérdései mindig is érdekeltek, még a tanári pályafutásom előtt is jóval. Később némileg nagyobb rálátásom lett a témára, legalábbis a hazai helyzetre. Jah, meg közben volt egy oktatási reform is, arról is értekeztem.

Rock and roll
Azt hiszem, érdemes különtermet létesíteni a (rock)zeneügyi írásoknak. A honi zeneipari szereplőivel folytatott beszélgetések mellett a pofátlanul szubjektív lemezkritikáknak is helyet szorítottam. Ezek érdeklődésemnek, illetve a Pont FM rádió profiljának megfelelően főleg rockzenei vájkálások, Nagy Ferótól az Iron Maidenen keresztül a poprocknak is jóindulatúan nevezhető Napoleon Boulevard-ig.