A KacsaPress hírügynökség 2006-2009 között hápogta éterbe a világpolitika és hazánk közéletének legfontosabb történéseit. A titkos Időhivataltól a Margit szigeten felfedezett titkos törzsön át az irodalmi ketrecharcig minden fontos rezdülést publikált a maga hápborzongató stílusában. Sőt, a Stubler utcai rejtély is kibontakozik! In memoriam Ö. I.
 

 
 
Ma egy idős hajléktalan férfi Újpest-Városkapu megállónál elütötte a metrót. Az elgázolt szerelvény szerencsére nem sérült meg súlyosan, a kiérkező rohamszerelők sikerült megmenteniük a hátsó kocsikat a végleges amputálástól. Az előzetes szakértői vizsgálatok szerint a metró hibázott, amikor nem állt meg a menetrendszerűen közlekedő idős férfi előtt.
 
Vallomás. "A csendesen elsuhanó felhőalakzatok olykor tetszetős formákat rajzoltak az égre. A sűrű fűillat belengte a völgyet, egy-egy odvas fa gyér mohával fedett, kérges oldalán meg-megcsillant a késői őszi ernyedtségben is erőteljesnek ható fenséges fénysugár. Néhány töredezett falevél színes szállingózásával jelezte az új korszak beköszöntét. Eme hatások vezettek oda, hogy megfojtottam, feldaraboltam, majd felgyújtottam özv. Horchingernét." - tett részletes beismerő vallomást tegnap az abádszalóki bíróságon a brutális gyilkosságggal vádolt KZ.
 
Vérszomjas kannibáltörzset fedeztek fel a Margit-sziget sűrűjében. A 18 harcosból álló emberevő csoportot eltévedt futók fényképezték le tegnap hajnalban a sziget középső, erdővel borított részén. A kutatások kiderítették, hogy a törzs ötezer éves múltra tekint vissza, és eddig a területére tévedő kocogókból tartotta fenn magát. A hatóságok egyelőre nem kívánnak intézkedni a népcsoporttal szemben.
 
Véres előkészületek. A Sárga Körteforma elnevezésű terroregység internetes videóban hozta a kormány tudomására, hogy a tűrhetetlen minőségű étkeztetés miatt (állításuk szerint havonta kétszer fordul elő tökfőzelék) fegyveres demonstrációt tartanak március 15-én. A felvételen a három és fél éves Gurnyák Tivadar óvodás elmondja: készen állnak arra, hogy fakockákkal, és billenős játékdömperekkel felfegyverzett csoporttársaival együtt támadást indítsanak a Parlament és az Óvónőképző Főiskola ellen. Emellett jelentős mennyiségű homokbombát és sóliszt gyurmával töltött zoknigránátot helyeztek készenlétbe. A Nemzetvédelmi Hivatal nagy erőkkel keresi Gurnyákékat.
 
Kamionos reggeli! Egy törökbálinti férfi éhségsztrájkba kezdett a Parlament előtt. Elmondása szerint elege lett abból, hogy az M0-ásról lekanyarodó gépjárművek az ő házán haladnak keresztül, amely a csomópont közelében épült. Ahogy nyilatkozott: "Akkor telt be a pohár, amikor egy kamionos reggel 7-kor befordult a konyhámba és megkérdezte, Budapest felé merre kell menni? Elmondtam neki, hogy a gyerekszobánál kanyarodjon jobbra, de a hülye a kamrába fordult be." A közlekedési hatóságok ígéretet tettek elkerülő táblák kihelyezésére. 
 
EB-döntő. Mattyasowszki Vörheny fehérfülöpi (Tolna megye) postás megtámadott egy békés házőrző kutyát özv. KJ-né portája előtt. A szomszédok beszámolója alapján a levélkihordó a házhoz érve négykézláb ereszkedett, ugató hangokat bocsátott ki magából, majd helyből átugrotta a kerítést, és ledöntötte, illetve összaharapta az addig nyugodtan várakozó pitbullt. Az akció után Mattyasowszki kézbesítette özv. KJ-né nyugdíját, és az egyébként engedéllyel tartott állat pedig 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett csak. Szakértők a bestiális támadás hátterében antiszemita motivációt látnak.
 
Támadásban a logarléces rém! Jászberényben újabb tudományos körültekintéssel elkövetett gyilkosságra derült fény ma délben. Az áldozat egy 40 év körüli nő, akinek a vizsgálatok szerint logarléccel vágták el a nyakát a város külterületén. A holttest pontosan dél-délkeleti irányba volt tájolva, és 43,49 fokos szöget zárt be a járdával a Négyjegyű függvénytáblázatokból készült aládúcolás miatt. Az áldozat mellett a falra fehér festékkel felfújva a harmadfokú egyenletek megoldóképlete szerepelt. A logarléces rém ezzel a hatodik gyilkosságot követte el, ám megint szerencsésen le(logar)lécelt. A rendőrség nagy erőkkel, körzőkkel és vonalzókkal nyomoz.
 
Szoborvtámadás. Összeszólalkozott két középkori szobortorzó a Történeti Múzeumban. A vitát feltehetően a Mátyás olasz udvari csillagászáról mintázott kőalak generálta, aki becsmérlő megjegyzésekkel illette egy reneszánsz hölgy mellszobrát. A kődáma válaszképpen a tudós testi fogyatékosságaira hívta fel a figyelmet, a teremben lévő látogatók megbotránkozására. A nézetkülönbség tettlegességig fajult, a két szobor összeverekedett, és csak hosszas dulakodás után sikerült őket szétválasztani a teremőröknek. A vita után az összeférhetetlen csillagász szobrát levitték a lapidáriumba.
 
Tüntetést szerveztek a helyi önkormányzat elé a tiszalöci óvódások. Lapátos Károly (Kareszka), az ovisok szóvivője lapunknak elmondta: "Elegünk van a répafőzelékből! Nem akarunk több főzeléket enni!" A tömeg homokozóformákat lóbálva, és a "Vesszen Mariann néni!" rigmust skandálva demonstrált. Az óvódás engedetlenségi mozgalomnak az intézmény kertésze, Schön Lajos (Lajcsi bá) vetett véget, amikor gumicukorral csillapította le a lázadó ifjakat.
 
Pozitív halálozás. Ma délelőtt az Országos Vízirendőrség megdöbbentő adatokkal szolgált sajtótájékoztatóján. Kimutatásaik szerint nem nőtt idén a vízbefulltak száma, sőt, ez a mérőszám mínuszba csapott. Az egyedülálló statisztika oka, hogy míg ebben az évben három ember veszett oda a Kiskörei-víztározóba, addig tegnap a Velencei-tóból megszületett két sellő és három kentaur.
 
Ma délben egy ötfős, magukat "Pirates Of The Underground-nak" (Földalatti kalózok) nevező önjelölt gerillacsoport megtámadta a hármas metrót. Az irregurális alakulat célja volt, hogy eltérítik a szerelvényt Üröm felé, tervük azonban kudarcot vallott. Az archaikus kalózkosztümökbe beöltözött, festett arcú csapat tagjai sorban iktatódtak ki a támadás során. Az első harcost a metrórendőrök verték össze, a másodiknak beszorult a kardja a mozgólépcső szalagkorlátjába, a harmadikról a Blaha Lujza tér és az Astoria között ellopták a ruhát ismeretlen tettesek, míg a negyedik a záródó ajtók közé szorult. Vezérük tartott ki a legtovább, de őt a Keleti felé egy mormon megtérítette, így eldobta fegyvereit és a Mormonbibliával a kezében szállt ki a kocsiból. 
 
Elhunyt négy idős hölgy Taktalórántházán a tegnapi időközi választásokon. A nyugdíjasotthon lakói rossz egészségügyi állapotuk miatt mozgóurnás szavazást kértek, amit a választókörzet két bizottsági tagja teljesített is. Dr. Halál Kálmán és Dr. Kaszás László az előírásoknak megfelelően becsengettek az intézetbe, és bejelentették megérkezésüket a kaputelefonba. Az otthon négy lakója azonban szívrohamot kapott, amikor meghallották a beköszöntést, amely a rendőrségi vizsgálatok szerint így hangzott: Jó estét! Itt Dr. Kaszás! Hoztam az urnát. Velem jött Dr. Halál is!
 
Parapróféta. Kiss János harangbabócsi négyholdas gazda feje körül két hete a helyi postás pillantotta meg először a glóriát felfényleni. A hír futótűzként terjedt el a faluban, és néhány nap alatt több száz híve lett a Mesternek. Kiss János azóta számos csodatételt művelt: kézzel gyógyított öreg traktorokat, képes volt szemmel optimalizálni a keltetőgépek működését és érintése nyomán ultrapasztőrözött tejet adtak a harangbabócsi tehenek. A Mester tevékenysége az APEH figyelmét is felkeltette, ám a tegnap kiküldött revizor már nem találhatta meg őt. Kiss János az éjjel semmivé foszlott, mindössze néhány gabonakört hagyott maga után. 
 
Botrány Rákospalotán! Az OM betiltotta a külvárosi II. Tárkony Demeter Alternatív Általános Iskola művészeti szakkörét. Az iskola belügyeibe történő rendhagyó beavatkozásra azért került sor, mert tömeges baleset történt az intézmény Leonardo Da Vinci-szakkörén. A rajztanár vezetésével ugyanis húsz érdeklődő nebuló papírszárnyakat készített a reneszánsz mester nyomán, majd a gyerekek ezeket magukra erősítve repüléstechnikai kísérletet hajtottak végre az iskola első emeltéről leugorva. Szerencsére komolyabban senki sem sérült meg, főleg a rajztanár nem, aki az ablakból mérte stopperrel a levegőben töltött másodperceket.
 
A magát Személyfelvonók Szabadságharcosainak (SzSz) nevező, jórészt esztétika-andragógia szakos hallgatókból álló szabadcsapat tegnap éjjel eltérítette a Széchényi Könyvtár liftjét. A háromfős gerillaegység a földszintről felfelé induló felvonót Heidegger-jegyzetekkel kényszerítette eredeti pályájának módosítására, majd lázadó szellemben, tüntetőleg lifteztek az épület szintjei között. A felvonó ritmikus mozgása szerencsétlenségükre egy Horthy-rendszerben épített titkos csapdát aktivált, amely következtében a szerkezet a föld alá zuhant, és ismeretlen pályáján most is a mélybe tart. Optimista becslések szerint a felvonó a Föld túlsó felén, egy korallzátonyon fog felbukkanni. Kevésbé optimista becslések alapján viszont az utazás diabolikus fordulatot vehet, és az SzSz tagjai már el is kárhoztak.
 
 
 
 
A Karácsonyi Konvenciók Elleni Terrorcsoport közleménye. Tisztelt Bejglizabálástól Felpuffadt Hasú Kispolgártársak! Itt az ideje a lázadásnak! Nem tűrhetjük, hogy Avon kozmetikai termékek és ezoterikus könyvek lepjék el ajándéknak titulálva lakásunkat! Ki mondta, hogy kötelező elviselnünk a csökött, száz éve nem látott rokonok tatárjárást? Ki írta elő, hogy az avas mákosbejlglik, robbanó csillagszórók és emészthetetlen, műkókuszos szaloncukrok járomába kell hajtanunk fejünk?! Lázadjatok! Fegyverbe! Fegyverbe! (Részletes programunkat Karácsony után ismertetjük, addig kényszerű szünetet tart mozgalmunk vezetősége és mindenkinek áldott ünnepeket kíván.) 
 
Nagyon mélyről fizetett hirdetés. Várunk minden kalandvágyó szerencselovagot játéktermükben, a Casino de Ville-ben! Sötötvörös tűzoszlopokkal megvilágított barlanghelyiségeinkben a világ összes szerencsejátékát kipróbálhatják. Segítőkész munkatársaink biztosítják Önöknek a színvonalas szórakozást! Nálunk egy este mintha az örökkévalóságig tartana! Különleges akciónk: amennyiben péntek 13-án exkluzív pókerpartiban legyőzi házigazdánkat, értékes nyereményekkel térhet haza. (Vesztés esetén csupán a lelkét kérjük.) A kaszinó helye és megközelíthetősége levélben tudható meg; írjanak a "Gambling with the Devil"-jeligére. Szeretettel (és sok minden mással) várja Önöket a házigazda: Dr. Dia Boldizsár
 
Rénálom. A Mikulás sajtótitkársága szerint idén sajnos nem számíthatnak a gyerekek a nagyszakállú ajándékosztóra, ugyanis tegnap határozatlan idejű sztrájkba léptek a rénszarvasok. Az állatok a zúzmóadó növekedése, és a nem súlyponti erdei itatók bezárása ellen demonstrálnak ilyen módon. A krampuszok szakszervezete holnap dönti el, hogy csatlakozik-e a kezdeményezéshez. A Mikulás az eset kapcsán sajnálatát fejezte ki, de hozzátette, hogy a megszorítások miatt: "töküres a rühes puttony, ez van, majd jövőre, arcok." Az IgenHír ezúton is Boldog Mikulásnapot kíván minden Kedves Olvasónak!
 
Tisztelt Rousseau, Montesquieu és Voltaire! A XXI. század világpolgáraként hat és fél milliárd konzumtársammal együtt panasszal élek Önöknél a Föld jelenlegi siralmas állapota miatt, mely meggyőződésem, hogy a felvilágosodásból fakad. A most ható liberalizmus, multikulturalizmus, ezoterizmus, globalizmus és monetáris szabadrablás olyan káros izmusok talaján szökkent szárba, mint a liberalizmus, materializmus, deizmus, racionalizmus és tőkés kapitalizmus. Több évszázados próbahasználat után selejtesnek ítéltük eme ideológiákat, ezért kérem szíves visszavételüket a felvilágosodás eszmei lerakatába. Köszönettel az emberiség nevében: C.M.
 
Közönyközlöny 
Vannak álmai? Mer nagyot gondolni? Tele van ötletekkel, ideákkal? Van véleménye a világról? 
Meggyógyítjuk!! A Közöny Centrum egy hónapos apátiaterápiát kínál, melynek végén garantáljuk, hogy kur*ára nem fogja semmi sem érdekelni. Teljes mértékben apatikus, részvétlen, közönyös, halálosan unott, érzéketlen és érdektelen lesz! Jöjjön hozzánk és gyógyuljon ki a kínzó empátiából! Referenciánk: Magyarország teljes lakossága. (fizetett hirdetés)
 
 (Ma tartják az Élőhalottak Világnapját! A jeles nap kapcsán késő estig tartó fesztivált szerveznek Budapesten. Minden kikapcsolódni vágyó zombit, félhullát, álomjárót, feltámadót és reinkarnálódott holttestet szórakoztató programokkal várnak a Népligetben. Lesz testrész-tetrisz, játékos vérszívóverseny, "Fuss a halál elől!"- óriás társasjáték, és persze a már jól ismert "Hulla szilva" épdalverseny is. Dobja fel unalmas kriptanapját, és pihenjen egyet a nagy rohadásban!
 
Aprókacsa 2. Lepje meg szeretteit használt, de még mindig korszerű ideológiákkal, tévhitekkel és babonákkal! Szerkesztőségünk áron alul értékesíteni kívánja újságíróinak leselejtezett ideológiáit, torzóban maradt gondolatait. A kiárusítás során kedvező áron kínálunk történelmi hipotéziseket, gazdasági összeesküvés-elméleteket és komplett eszmerendszereket is. A részletekről érdeklődjön a szerkesztőségben! 
 
Álomtalanítás Budapesten. A mentális környezetszennyezés ellen hirdetett akciót a Tudatalatti Hálózat (TH) a fővárosban. A felhívás lényege, hogy megunt, hasznavehetetlen, vagy rosszízű álmainkat nem kell ezentúl hulladékként elménk hátsó udvarában tárolnunk, mivel a TH módszeres munkával begyűjti és elszállítja őket. Egy hét alatt már több száz visszatérő véres víziót, sötét utópiát és kiüresedett negédes merengést sikerült összeszedniük. Szóvivőjük, Ihlet Henriett lapunknak elmondta: "A pszichoszférák megtisztítása komoly feladat, főleg a politikusok esetében. Tegnap épp egy hatalmas, vicsorgó szájával mindent elnyelő egydolláros rémképét szállítottuk el az egyik kormánypárti képviselő koponyájából..." 
 
 
 
 
Az Orkok Rendvédelmi Konferenciája (ORK) keresetet nyújtott be az angol Irodalmi Hivatalhoz, hogy változtassák meg minden újonnan nyomtatandó Gyűrűk Urában az orkokról szóló részeket. Ahogy Hdfrrrr Ruhümrff szóvivő elmondta: „Eleghünkh van abból, hoty mindég mi vagyunk a neghtativ hrrősök! Adjhanakhh ki olyan hrregényt, amelyben mi vagyunkh a jókh!” A szóvivő az ork szépirodalom olyan hajtásait ajánlotta a közönség figyelmébe, mint Hrrshher herceg meséi vagy Gnurrhrr és az álommanókh.
 
Az Avantgárd Filmfenomének Egylete újra vászonra vitte az Egri csillagokat. "A rendhagyó alkotás az esélyegyenlőség és a politikai korrektség jegyében született, és teljes mértékben européer felfogást tükröz" - nyilatkozta nekünk Kapa Ignác producer. A történetben a magyarok rasszista aktivisták, miközben a törökök az uniós csatlakozásukért harcolnak. Dobó diszkriminatív figuraként jelenik, és a szultán legalizálja a könnyű drogokat. Az alkotók elmondták: a filmnek komoly üzenete van a mai fiatalság számára.
  
Ma tartják a Lúzer Időpontban Születettek Világnapját (LISZV). Az ENSZ szándékai szerint február 29-én azokkal az embertársainkkal fejezzük ki szolidaritásunkat, akik szerencsétlenségükre ezen a csak szökőévente jegyzett napon jöttek világra. Lapunk megkereste az egyik érintettet, Letenye Zsongort is: "Nem igazságos, hogy csak négyévente van születésnapunk! Nem igazságos, hogy csak 56 évesen kaphatunk személyit, mert akkor leszünk papíron 14 évesek! Ezért hoztuk létre a Február 29-e Áldozatainak Szövetségét (FÁSZ)." Szerkesztőségünk csendes részvétnyilvánítással emlékezik meg a FÁSZ áldozatairól.
 
Simon Geembly, az egyedül élő transzvesztita nő beleszeret egy nála ötven évvel idősebb férfiba, akiről kiderül, hogy a fiatal kétlaki főhőst matekból tanítja majd a főiskolán. Közben Simon tőszomszédja, Jack, a nyomorék hipofizer törpe minden nap felakasztja magát, de rejtélyes okból sosem hal meg. A titkokat indul feltárni Jenny és Lopez, a két felszabadított haiti rabszolga, ám sosem látott kalandokba sodródnak. Felbukkan a CIA, és az AIDS-ellenes Szövetségi Kommandó, a hullák pedig gyarapodnak, mígnem Jack kezébe kerül az ütőkártya. De ki temeti el a rothadó parkőrt? Simon és a véráram, holnap este héttől a TV2-ön! (fizetett hirdetés)
 
Rendhagyó fordulót tudhat maga mögött a Megasztár! A tegnapelőtti vetélkedőben ugyanis a két győztes mellett vigaszágon továbbjutott Egon is, aki egy centrifuga. Az utolsó körben a Back Street Boys klasszikus slágerét, a Get Down!-t kellett a versenyzőknek előadniuk, és ebben Egon bizonyult a legautentikusabbnak. Ahogy Presser Gábor zsűritag is fogalmazott: Egon elképesztő finomsággal adta vissza ezt az örökzöld darabot. Ahogy a refrén hajlításait hozta, szinte egyedülálló volt a mezőnyben! Soma hozzátette, hogy a 20 éves Lehel márkájú háztartási gépnek a táncmozdulatain kellene még javítania, mert még kicsit esetlen a mozgása.
 
Vérmetál. Tegnap hazánkban turnézott az amerikai trash metál koronázatlan királya, a Vérhentes. A Tony "Vérivó" Adams vezette együttes a Petőfi Csarnokban lépett fel a "666-os út" elnevezésű turné keretében. Lejátszották többek közt a Vércseppekben szakadó vértenger című slágert, a Folyékony kötőszövetben fürdő lány balladáját, illetve a Fekete, alvadt vérontást is. Lírai számaik közül a Vértest a Vértesben-t vezették elő. Utánuk a Halálos Sodrófa játszott, de a vérre szomjas közönség nem tudta kellőképp értékelni a sátánista-sötétvoodoban gyökerező zenéjüket. 
 
Hemzseg. Hatalmas botrány az Irodalomtudományi Konferencián (IK)! Az IK elnöke, Ekcém Fülöp a kiváló költőóriásról, Szikhegyi Frigyesről értekezett nyitóelőadásában, amikor Kontár Kálmán epigrammista azzal a közbevetéssel élt, miszerint "a szikhegyista fluens poéma hiába kontribúcionálisan emmanens, ha hemzseg a komparatív lokúciós tautológiák vegzatúrájától." Ekcém a hallatlan sértést utólag sem kívánta kommentálni.
 
A Betűfaló Rém újra hazánkban pusztít. A földöntúli erővel rendelkező misztikus lény elszabadult az ELTE Egyetemi Könyvtárának szigorúan őrzött ruhatárából, és véres vadászatra indult. Nyomában milliószám tűnnek el a betűk, porladnak semmivé a szavak, lángolnak fel a szintagmák, esnek darabokra a mondatok és válnak a végtelen üresség martalékává a könyvek. A Betűfaló Rém először a könyvtár teljes állományát prédálta fel, majd mutálódott az internetre, és megsemmisítette az elektronikus adatbázisokat is. Foton Fülöp katasztrófavédelmi-biztos szerint fel kell készülnünk az írásos civilizáció teljes pusztulására. Tájékoztatása szerint a Betűfaló elszabadulása az emberiségdráma utolsó felvonását jelenti.
 
Critical Mass. Felvonulást tartanak a hazai irodalomkritikusok, műítészek, és balettbírálók. A recenzív értelmiségi csoport a fűzfapoéták, dilettáncosok, kontárköltők és talmi tollforgatók ellen demonstrál. A felvonulásnak a Kritikus Tömeg (Critical Mass) nevet adták. Az akció végén a háromezer kritikus egyszerre emeli magasba írógépét a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt.
 
Elkészült végre a Gyűrük Ura 4! A rendhagyó folytatást Tolkien egyik tanítványa írta meg, aki állítólag egy palantír segítségével állandó kapcsolatban volt túlvilágon tartózkodó mesterével. Az új történetben visszatér a test nélküli Szauron, egy Szem formájában, ezért kontaktlencsét kap. Gandalf megint meghal, ezúttal egy jobbrog miatt, majd feltámad Zöld Zarándok néven greenpeace-es aktivistaként. Frodó pedig leveri a rokkanttrollok lázadását. A fák is visszautaznak egy Ent-erprise nevű bárkán. A bonyodalmak tetőfokán Arwen árván, Aragont várván magára marad a ledöntött tornyok tövében.
 
Turulszentlörincen felállították az Emberiség Emlékezete névre keresztelt szoborkompozíciót. Tömör Tamara alkotása különleges rézötvözetből készült, és posztmodern, illetve strukturalista stílusjegyeket hordoz magán. Az emlékmű hangulatvilága remekül illeszkedik az őt körülvevő tér kellemes légkörébe. A szobor felavatása még várat magára, mert a tegnapi ünnepségen a polgármester elfelejtette leleplezni azt. 
 
A Rímhírek Iroda ide-oda jelenti. Újra forgatják a Rózsa nevét! Jó hír annak, ki Umberto Eco rabja: a tihanyi ekhónál kerül felvételre az író klasszikus kaszabolós kaszalóbálós kasszarobbantós darabja. A klastrom oroma nem a félsziget otromba roma, legalábbis a vízbe nyúlt katedrális ideális helynek bizonyult, a vágó bíz bajsza felkonyult, mert a feladat nem volt bonyolult, még a nap is jól alkonyult. Hiába minden remény, a csűrös-csavaros cselekmény, épp elég kemény, így bár sok gyermek sír-rí, marad a síri felnőttkrimi. A hulló hullák gyarapodnak, csak a paplak vak aggjára nem gyanakodnak. Van pár eretnek, kiket páratlanul nem szeretnek, és máglyára elégedetten kevernek, hol elégetetten hevernek. Hat szerzetes már alant a hant alatt porlad, de rátehetünk-e még egy apáttal? Kérdés, kin csattan a végén a kolostor? Referencia az angol és francia ferences diplomácia közti differencia.
 
Elindult az első magyar esélyegyenlőségi szappanopera! Zsír Gábor producer elmondta, hogy ez az első olyan sorozat, amely a hátrányosan megkülönböztetett kisebbségeket karolja fel. A cselekmény szerint Matyi, a félénk kábítószeres homoszexuális néger transzvesztita találkozik Máriával, a leszbikus kínai fiúval. A két ifjú barátságára árnyékot vet Kázmér, az örmény magánnyomozó, aki rájön, hogy Matyi anyukája alkoholcsempész. A helyzet akkor vesz gyökeres fordulatot, amikor Alfonzt, a hasán egybenőtt sziámi ikret megfenyegeti a Fehér Gárda. Feltűnik még Dzsennifer, a jehovás apáca, de őt az inkvizíció máglyára küldi. Az értékközpontú sorozat kedd délben látható. 
 
Új délutáni csevegőműsor indul hazánkban! Az Anti Show-ra keresztelt beszélgetős sorozat elnevezése kettős jelentésű: egyrészt utal Gumó Antal műsorvezetőre, másrészt jelképezi, hogy az adás egyfajta Anti-talk show akar lenni. Az első rész döbbenetes, botrányos, közízlésgyalázó skandalum lett! A műsor elején Ubul bevallotta feleségének, hogy még mindig szereti, 25 év házasság után is. Atanáz, egy szimpatikus fiatal főiskolás mesélt arról, hogy miért nem drogozik. Matild és Artúr elmondták, hogy hat éve házasok, heteroszexuálisak, monogámiában élnek és katolikus szellemben nevelik gyermekeiket. A műsort Töhötöm, a fiatal cigány fiú megrázó vallomása zárta, aki beszámolt róla, hogy elsőgenerációs értelmiségi, egyetemre jár, és orvosnak készül.
 
Megrendezték a tatabányai óvódások első black metál fesztiválját. A kétszáz maszkokba és fekete bőrruhába öltözött kisgyermek dübörgő triciklikkel érkezett a helyi művelődési házba, ahol többek közt játékmackó-boncolás, kisvasútszétrúgás és célbaköpés várta őket. Este a Fekete Homokozólapát koncertje izzította fel az amúgy is vad hangulatot. A felbőszített, dühödt óvodások megrohamozták a szomszédos játszóteret és betemettek két nyugdíjast a homokozóba, majd bevedeltek tíz rekesz bambit és hazaszáguldottak. A fesztivált a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik.
 
Megtartották az első Underground Költészeti Harcot (UKH) a fővárosban. A bátor vállalkozó poéták önálló verses alkotásaikkal küzdhettek egymás ellen a Duna-parton. Tompa Gábor az elődöntőben egy csattanos epigrammát küldött ifj. Rotweil Gáspárra, aki egy rímtelen zsánerképpel hárított, majd egy leoninusbokrot szórt ellenfelére. A másik ágon a rejtélyes X. Mester 9788 soros eposszal támadta Töbör Gyulát, aki egy parabolisztikus rapszódiával próbált védekezni, ám végül fennakadt a torkán egy epitheton ornans. Az első helyért folyó harcban Tompa övön aluli románccal indított, ám X. Mester balladája jobbról érkezett és metaforazuhatagával sikeresen knock outolta ellenfelét. Az UKH-t a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik.
 
Megjelent a Pápuai Predátorok első albuma! A fiatal, tehetséges óceániai zenekar színesbőrű tagjai Megettük az utolsó kannibált! címmel jelentették meg debütáló korongjukat. Az együttes jelenlegi felállása szerint Kabul Babu vokálozik, Huron Muri pengeti a gerinchúrokat, Abban Dobban a bőröket püföli, Fumu Pumu pedig légcsövön és egyéb fúvós hangszereken játszik. Első koncertjüket Budapesten, a Vérmezőn adják. A szervezők ígérik, hogy látványos showelemekben bővelkedik majd a produkció, így számíthatunk például a nézőtérre hulló sóra, és igazi paprikás hangulatara. A jóízű előadás vacsoraidőben, holnap hétkor kezdődik.
 
Új vallást alapítottak Amerikában! Az Internet Egyháza a világháló misztériumára épül. A hívek imáikat emailben küldhetik el a végső értelmes lénynek, a Nagy Szervernek. A chaten zajló rituálékat moderátorpapok vezetik, házi oltárként pedig a modemek szolgálnak. A vallás követői hisznek abban, hogy a Nagy Szerver annak idején összezavarta az egységes programnyelvet, így jött létre a hmtl-től kezdve a php-ig minden nyelv. A világ végét az Internet összeomlása (The Ultimate Breakdown és Bill Gates regnálása jelenti majd. Erre azonban már most fel lehet készülni, így az Internet Egyháza arra inti hívőit, hogy maradjanak hajlíthatatlanok, mint a merevlemez. Hisznek abban továbbá, hogy a Nagy Szerver a kiválasztott userekkel szövetséget kötött és elküldte nekik a netikettet. A Megváltó Csodálatos Operációs Rendszer eljövetelében viszont nem hisznek.
 
Franz Ferdinand ellenzenekart alapítottak az együttes hazai gyűlölői. A formációnak történelmi okokból a Gavrilo Princip nevet adták. A banda jelenleg "Szar a jevó" című első albumán dolgozik, de a részletekbe nem avatták be tudósítónkat. A frontember, Merény Lőrinc csak azt nyilatkozta szűkszavúan: "Még nem szeretnénk lelőni a poént." (BB alapötlete nyomán)
 
A bakui Akril Mokut hírbe hozták az idén 87. születésnapját ünneplő Oboanova Kaszticcsal. A híres kaszkadőr az Egy fül a Moszkvicsban címmel készülő thrillerében a színésznővel együtt alakítja a főhős postásházaspárt. A film története a 1970-es évekbe kalauzol minket vissza, amikor megjelentek az első Moszkvicsok Azerbajdzsánban. A levélkézbesítőként dolgozó Korunyik-házaspár (Akril Moku és Oboanova Kasztics) is hozzájut egy példányhoz, és elhatározzák: a járgánnyal kézbesítik a feleség édesanyjának utolsó küldeményét egy beteg ufónak, akinek hiányoznak a fülei. A hallószervet azonban lefülelik a szovjet titkos szervek, és elszabadul a sivatag. 
 
Nagy sikerrel zárult az idei Múzeumok Nappala! A rendezvénysorozat lényege, hogy egy napra minden vidéki és fővárosi múzeum kinyit, és kiállításokkal, tárlatokkal, installációkkal fogadja a látogatókat. A Magyar Nemzeti Galéria igazgatója szerint a kezdeményezés egyedülálló: "Európában először nekünk jutott eszünkbe, hogy évente egy napra kinyissuk a múzeumokat! A felfokozott érdeklődés természetesen nem jelenti azt, hogy az év többi napján is nyitva lesznek a múzeumok, hiszen ezzel az egy nappal maximálisan ki tudjuk elégíteni a kulturálódni vágyó tömegek igényeit." 
 
 
 
 
A pakolás sokáig tartott. Először a hosszú év alatt felhalmozódott jó és rossz emlékek kerültek kartonokba, majd a nagyratörő, de meg sohasem valósított tervek. Aztán a torzóban maradt ideák jöttek, némi kalandvággyal, és egy-két merész ötlettel együtt. A legnehezebb az érzelmek dobozolása volt. Néhány ellobbant szerelem nem fért már bele a szatyrokba, és a szomorú emléktöredékek némelyikét is ki kellett kukázni. A vidám percek érdekes módon nem foglaltak sok helyet. (...) Két nap csendes csomagolás után lassan az utolsó bőröndök is megteltek. Ekkor még egyszer, utoljára körülnézett a kiürült szobákban, majd egy sóhajtással átlépte a küszöböt, és halkan becsukta maga mögött a gyermekkor ajtaját.
 
A Stubler utcai rejtély. Lakossági bejelentés nyomán kriminális paradoxont fedezett az Időhivatal akciócsoportja. A fekete limuzinokban, éjsötét öltönyben, napszemüvegben és keménykalapban kiérkező titkosügynökök megállapították: a Stublber utcai magasföldszint 13-as számú lakásában tényleg nem múlik az idő. A négydimenziós kontinuum itt irracionális módon felbomlott, így a helyiség 26 négyzetméterén megállt az idő, nem öregszik az emberei szervezet sem. Az Időhivatal protonlakat alá helyezte a lakást, és tudományos vizsgálatokat indított a riasztó rejtély megoldására.
 
Nincs megoldása a Sötét Lebunowski-rejtélynek. Hazai és nemzetközi kriminológusok, nyomkeresők és a titkos szervek húsz éve kutatják a lassan misztikus mélységekbe süllyedő talányt. Az utóbbi években számos új szempont felmerült a szálak kibogozása közben, de eredményre egyik sem vezetett. Az 1987-ben keletkezett Sötét Lebunowski-rejtély, mint ismert, egyáltalán nem ismert. A rejtélyek rejtélyének is szokták szakmai körökben nevezni, hiszen egyelőre a legnagyobb rejtély, hogy mit is rejt a rejtély. Lapunk be fog számolni a fejleményekről. (
 
A küldetés véget ért. A Négy Cowboy úgy döntött, végleg hazatér. A Mágikus Birodalom négy lovasa még kétezer évvel ezelőtt érkezett hozzánk. Most, hogy minden jelentős városban áll egy McDonalds, élhetetlen lakóparkok terjeszkednek az utolsó zöld területen is, az emberek átlagosan évente egy könyvet sem olvasnak el és a tiszta víz lassan drágább kinccsé válik az aranynál, kénytelenek voltak feladni a küzdelmet. "Nincs értelme tovább maradni, az emberiség saját kardjába dőlt. Belehaltak a szabadságba." - mondta a Legöregebb, majd fejébe nyomva a kalapját kilépett a világűrbe.
 
Amerika elismerte az Időhivatalt! Eddig csak az összeesküvés-elméletek gyártói és az írófantaszták feltételezték egy olyan hivatal létezését, amelynek hatalma van az emberi idő felett. Most kiderült, tényleg létezik eme szerv, melynek feladata, hogy a napi 24 órás időkeretet különleges esetekben megrövidítse, illetve hosszabbá tegye. Így derült fény arra, hogy Bush munkatársai miként dolgozhatnak napi 48 órát, és hogy Kobehnaven szigetén, ahol az USA egyik nukleáris kísérleti központja található, miért van 140 éve nappali világosság. Értesüléseink szerint több hazai párt kérvényezte a mai, kampánycsend előtti utolsó nap meghosszabbítását, de ezt az Időhivatal megtagadta. 
 
A Megfejtés. Az Emberiség Jövöjéért Alapítvány tudósai több évtizedes komplex DNS-, régészeti, és neurobiológiai vizsgálat alapján megtalálták az élet értelmét! A kutatások 1972 óta folytak a legkorszerűbb laboratóriumokban, a világ legrangosabb tudósainak részvételével. A megfejtett esszencia alapjaiban változtatja meg a humán létről alkotott fizikai és metafizikai fogalmainkat. A kutatás végeredménye szerkesztőségünkhöz is eljutott, ám ellenkezik értékközpontú szellemiségünkkel, ezért nem adjuk közre. 
 
Mr. Black távozott. Tegnap éjfélkor mélysötét limuzinjával távozott a nógrádi Forintosáházáról Joe Black. A szemtanúk egy hang nélkül elsuhanó, rendszám nélküli hatalmas, láthatatlan autómobilról számoltak be. Egyesek látni vélték magát Blacket, aki állításuk szerint fekete öltönyben, kalappal és halálfejes sétapálcával szállt be járművébe, amelyet lebegő szellemkezek nyitottak ki. Megint mások napszemüveget és szivart észleltek. Az azonban mindenki számára világos, hogy Mr. Black elhagyta a várost.
 
Mr. Black visszatért. Tegnap éjfélkor mélysötét limuzinjával megérkezett a nógrádi Forintosáházára Joe Black. A szemtanúk egy halkan gördülő, rendszám nélküli hatalmas, láthatatlan autómobilról számoltak be. Egyesek látni vélték magát Blacket, aki állításuk szerint fekete öltönyben, kalappal és halálfejes sétapálcával szállt ki járművéből, amelyet lebegő szellemkezek nyitottak ki. Megint mások napszemüveget és szivart észleltek. Az azonban mindenki számára világos, hogy Mr. Black visszatért a városba.
 
Érdeklődés hiányában a holnap elmarad. Az Időhivatal nemzetközi kutatásai alapján az emberek kétharmada a mának szeretne élni. Kimutatásaik szerint a Föld lakosságának maradék része a tegnapban kíván létezni, és a 6,2 milliárd megkérdezett közül mindössze tíz jelezte, hogy a jövőbe helyezné életterét. Így a közakaratnak megfelelően a holnapot bizonytalan időre elnapolják. Szíves megértésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért! 
 
A világ megmentése érdekében összeült a Szuperhős Válságstáb (SZV). Tegnap éjjel egy titkos arizonai titánerődben gyűlt össze Batman, Superman, Pókember, a Transzformátorok Vezére, Son-go-ku, Szamuráj Jack és Garfield. A héroszok felosztották maguk között a világmegmentés részterületeit, így például Pókember a globális felmelegedést állítja meg, Son-go-ku az amerikai atomcsapás ellen fog küzdeni, Szamuráj Jack pedig Észak-Koreát fegyverzi le. Közép-Európa megmentésére Garfield vállalkozott. 
 
Ajtó a semmibe. Egy kazahsztáni lakos bejelentése nyomán megtalálták a világ peremét! Ayüküsk Atüka, az Aral-tengeri Barsa-Kel´mes szigetén élő sivatagfelügyelő hétszintes panellakásának befalazott tetőtéri ajtajából nyílik a világ vége. A pusztából egyedül kiemelkedő épület eme ajtaja kívülről nézve a levegőbe vezet, ám belülről az univerzum szélét jelenti. Kísérletező dán tudósok egy csoportja a felfedezést követően leugrott a világ végéről, és elnyelte őket a semmi. A jelenség megfejtésére nemzetközi kutatások indultak.
 
Felvilágosodás. Ma reggel 7 óra 28 perckor kivilágosodott. Az ország közel egész területén nappal lett, Szeged és térsége kivételével az összes helység sötétség nélkül maradt. A katasztrofális helyzetet fokozza, hogy a legfontosabb közművekben is megszűnt az éjszakaellátás, és a tartalék sötétgenerátorok csak ideig-óráig bírják a túlterhelést. Az Országos Éjművek Kft. sajtószóvivője, Fényes Sz. Elek elnézést kért a műszaki hiba miatt, és ígéretet tett a teljes sötétség visszaállítására. 
 
 
 
Alkotmányos válság tört ki Aprajafalván! Törpojáca Ferenc elnök ugyanis azonnali hatállyal menesztette törpjóléti miniszterét, Törpillát. Ezt azonban a koalíció kisebbik ereje, a Törpárt nem hagyta annyiban és Törpojáca Ferenc süvegét követeli, különben kilép a törpmányból. Törpán Viktor már előrehozott választásokat vizionál, de a Törpárt elnöke, Hami János figyelmeztetett rá: kár minden Hókuszpókusz, a törpmány egyelőre a helyén marad. Lapzártánkig még nem nyilatkozott a kérdésben Törpapa törptársasági elnök.
 
Budapesti fieszta. Történelmi jelentőségű megemlékezés zajlott a fővárosban 15-én. A radikális tüntetők tojásdobozokkal felfegyverkezve érkeztek a főpolgármester beszédére, de nem megdobálni akarták őt, hanem egy közös rántottázásra invitálták, amit Demszky el is fogadott. Este a szélsőségesek bekéredzkedtek a locsolóautókba, és a Goj Motorosok vezetésével felmosták Budapest utcáit. A rendőrök kéjgázt lőttek a levegőbe, a városon 48-as eufória lett urrá. Éjjel a tüntetők és a hatóság emberi kokárdát cseréltek azonosítószámra. A vidám népünnepély kettőig tartott.
 
Nagyon jól fizetett hirdetés. Belefáradt a sok okirathamisításba? Frusztrálja a mindennapi kötelező korrupció? Elege van abból, hogy nehéz harcot kell vívnia hétről hétre a vállalati vagyon elsikkasztásáért? Megterheli idegeit a sok kényszerű csalás, lopás és bűnszövetkezetben elkövetett szabadrablás? Akkor jöjjön és frissüljön fel nálunk! Rehabilitációs központunk kényelmes és regeneráló programok tucatjait kínálja! Itt elfelejtheti a bíróság, az adóhatóság és a tényfeltáró firkászok kínzó rémképét! Jutányos áron pihenhet nálunk! Mottónk: Ne csak pénzt, lelki nyugalmat is lopjon gátlástalanul! Várjuk Önt is a Zuschlagerben! Jelentkezni a szerkesztőség címén lehet.
 
Megtorlás. Tegnap a japán légerői nehézbombázói átlépték a magyar légteret, és támadást intéztek több megyeszékhely, illetve ipari konglomerátum ellen. A büntetőakció óriási emberi és infrastrukturális veszteséget okozott. Megsemmisült többek között Kecskemét, Győr és Debrecen, és állítólag Paks is. Legalábbis a közlekedési jelentések szerint nem találják az atomvárost. A kormány bejelentette, hogy válaszképp Magyarország beszünteti a Tamagochik japán importját.
 
"Tűrhetetlen, hogy az Országgyűlés komolyságát szalonképtelen szóviccekkel ássák alá az ellenzék tagjai! Meg kell adni a helynek kijáró tiszteletet!" - dörmögte Pabar Ubul házelnök legutóbbi felszólalásakor. A vádakra Path Tamás ellenzéki honatya válaszolt: "Megértjük az elnök úr komolyságát, lepkezetlen örömmel konstatáljuk, hogy felébredt nagy szendergéséből, és betartatja a pillemkódexet. Hajlandóak vagyunk ezt a kérdést nektárgyalni, ugyanakkor kár lerről ennyit parlamentálni vagy elpabarkodottan dönteni."
 
Polgárháború! A szónokok óvása ellenére tegnap éjjel újra tettlegességbe fulladt a Kossuth téri tüntetés. A felbőszült demonstrálók megindultak az Andrássy úton, és tizenegy útjukba kerülő személygépkocsit lemostak és feltankoltak, kettőt pedig újrageneráloztak. A körúton fekvő minden hulladékot szelektíven összegyűjtötték, és az Oktogontól a Blaha Lujza térig fényesre csiszolták a teljes villamospályát. Egy kisebb csoport a Magyar Rádióba behatolva új mikrofonokat és erősítőket helyezett el a közintézmény aluájában. Az atrocitásoknak csak a rendőrség hathatós közbelépése vetett véget. 
 
Grundmagyarország 2006. Bevezették a tandíjat a Pál utczában! Az újonnan megválasztott elnök, Áts Ferenc megszorító intézkedéseket foganatosított a Grund szegényes anyagi helyzetére való tekintettel. Ezentúl a farakásokra mászás 2 üveggolyó, homokbombák gyártása és a célbadobás gyakorlása 10. Csónakos 3 üveggolyóért vállal füttyoktatást, Geréb árulásszemináriuma 4 és 7 korona között mozog, jellemfüggően. A gittrágás ingyenes, a Pásztorok pedig házhoz jönnek, és az einstand alanyi jogon jár.
 
Cikimackó. Újabb fontos állami tisztségviselőről derült ki, hogy nincs rendben a felsőfokú képesítése! Micimackó, a Száz Holdas Pagony mézügyekért felelős csupor nélküli minisztere az életrajzában közöltekkel ellentétben nem rendelkezik a pozíciója betöltéséhez szükséges egyetemi diplomával. Az "Odúbaragadás anatómiai szimptómái" címmel írt szakdolgozatát ugyanis a Száz Holdas Pagony Egyeteme csak főiskolai végzettségnek ismerte el anno. Robert Gida kormányfő sajnálatát fejezte ki a fejlemények okán.
 
Napvilágra került Robert Gida önleleplező hangfelvétele, amely a Száz Holdas Pagonypárt (SZHP) választási győzelme után egy vezetőségi gyűlésén készült. A hanganyagon Gida feszült, zaklatott és trágár kifejezésektől hemzsegő beszédben ismeri el, hogy Micimackó miatta szorult be a barlanglakás ajtaján, és az SZHP felelős Zsebibaba eltűnéséért is. Szó szerint idézve: "Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Tigrist doppingoltuk, Micimackót mézzel etettük. Másfél évig hazudtunk. Az embereknek beadtuk, hogy a ki*****tt Száz Holdas Pagony igazából napos. De most reformokra van szükség. Vagy bagoly és csapata jöjjön?"
 
Forradalmi időjárás. Március 15-én változó, ám legfőképp viharos idő várható. Az országot ellepi keletről a jelképes eső, nyugatról pedig rendőrkordon közelít Budapest felé. A kormányzati ciklus nyomása óriási, hatására többször felszakadozik majd az útburkolat. A kialakuló frontok nagyobb hőmérsékletről nem tesznek majd tanúbizonyságot. Közlekedésmeteorológiai szempontból a sűrű könnygáz miatt figyeljenek oda árpádsáv-váltáskor. A vízágyú negyvennyolc fokos.
 
A választások rendben zajlanak, leszámítva a Taktalórántházán történteket. Negyven tarajos sül értesítette ugyanis telefonon szerkesztőségünket, hogy két abnormális dolgot megosztanának velünk. Elmondták, hogy őket délelőtt személygépkocsikkal szállították voksolni. Felvetésünkre, miszerint ez törvényekbe ütköző cselekedet, dr. Sül Dömötör, az állatok vezetője megértően bólintott. További megjegyzésünkre, miszerint ők nem is rendelkeznek szavazójoggal, dr. Sül csak ennyit válaszolt: "Na, ez meg a másik..." 
 
Új párt alakult Mátyás Korában Jobb Volt (MKJP) néven. A politikai formáció ideológiai alapállása önmeghatározásuk szerint a "centralizált feudalista, jobbágytartó, arisztokratikus monarchia". Zászlajukra tűzték Hunyadi Mátyás korának több vívmányát, többek között a füstadó bevezetését, a Fekete Sereg visszaállítását, Törökország megtámadását és Galeotto Marzio feltámasztását. Az MKJP szóvivője - Dr. Kinizsi Pál - tegnapi sajtótájékoztatójukon lapunk ama kérdésére, hogy hatalomra kerülés esetén milyen kapcsolatot kívánnak az USA-val kialakítani, így felet: "Amerika? De hisz az még fel sincs fedezve!" 
 
Bábel-Budapest. Mennyei mozgólépcső épült Budapesten. A főpolgármester nyilatkozata szerint: "Ami nem jött össze pár ezer éve a babilóniai torony építőinek, az a fejlett gépészeti technológiák miatt most nekünk sikerülni fog!". A tegnap elkészült szerkezet a Moszkva tértől indult, és a célállomása Szent Péter kapuja előtt volt. Elsőként a főpolgámester és Baba Botond, a budapesti közlekedési vállalat elnöke próbálta ki a mozgólépcsőt. Utazásunk azonban csak a harmadik kozmikus szféráig tartott, ott ugyanis BKV-egyenruhás arkangyalok álltál el útjukat, és menetjegyüket kérték. A két prominens városvezető igazolványokkal, hitelkártyákkal és készpénzzel is próbálkozott, ám az egyik angyal megcsóválta a fejét: "Az ide nem elég!" - és leszállíttatta őket. A mozgólépcső később össze is omlott, és az építtetők között költségvetési zavar keletkezett.
 
Villamostemetés. Ma a Kerepesi temetőben megadták a végtisztességet a forgalomból kivont 18 darab Combino-típusú villamosnak. A nekrológot a BKV részéről Postás Utánam balfékbeállító mondta el. A gyászoló tömeg az első lerobbanás helyén, a Blaha Lujza téren emléktáblát helyezett el. Az emelkedett hangvételű eseményt csak egy ellenzéki városatya demonstrációja zavarta meg, aki arról faggatta hangosan a főpolgármestert, hogy ha 18 Combino villamost egy nap alatt képes volt a városvezetés elásni egy több kilométer hosszú alagútban, akkor miért nem sikerült a 4-es metrót ezidáig kifúrni. 
 
A Tökéletes Kormányzó. Magyar fejlesztőmérnökök és génsebészek nagy formátumú történelmi személyiségek DNS-eiből megalkották a hibátlan államférfi modelljét. Az így életre hívott Kristály Elemér rendelkezett Széchenyi éleslátásával, Kossuth szónoki képességével, Wekerle pénzügyi tehetségével, Deák logikájával, Teleki elkötelezettségével, Szent István külpolitikai racionalitásával, Werbőczy jogi talentumával és Botond vezér vitalitásával. A Tökéletes Kormányzót a mai vitanapra küldték be a Parlamentbe. A kísérlet azonban kudarccal végződött, délután kettőkor ugyanis egy mellékfolyosón holtan találták Kristály Elemért. A Tökéletes Kormányzó a plenáris ülés szünetében felakasztotta magát. 
 
Üzemen kívül. A bezárást elkerülő miskolci Nehézfém Gyermekkórház szülészeti osztályán tegnap látogatást tett az egészségügyi tárca államtitkára, Tungsram Katalin. A politikus a konvergenciaprogram elindításának pontosan negyedik hónapján napvilágot látó Bumbur Botond újszülöttet kereste fel. A csecsemő hangosan sírt a protokolláris vizit folyamán, de amikor Tungsram felemelte, egy hangot sem volt hajlandó többet kiadni. Az államtitkárnő ezt szóvá tette az osztályvezető főorvosnak, aki azonban az újszülött ruhájára csíptetett táblát idézte: "KARBAN TARTÁS ESETÉN NEM MŰKÖDIK!"
 
Felrobbant a paski atomerőmű! Nyugati sajtóorgánumok tudni vélik, hogy tegnap hajnalban végzetesen meghibásodott az erőmű egyik reaktora, és intenzív radiaoktív sugárzás terítette be a környéket. Szakemberek szerint az atomfelhő Budapest felé közelít. A Paksi Atomerőmű Zrt. és a kormány szóvívői ugyanakkor cáfolták az értesüléseket, mint mondták, az atomerőmű már öt és fél évvel ezelőtt felrobbant.
 
Meghiúsult az invázió! Idegen civilizáció nukleáris támadását sikerült diplomáciai úton megelőzni! Tegnap éjjel Kiskunszilikon (Bács-Kiskun megye) közelében ugyanis az éjszakai órákban két Alfa-kentauriról érkezett lény az anyaűrhajó leszállására alkalmas helyet kerestek a település határában. Amikor azonban özv. Síboltné tanyájához értek, az idős hölgy behívta az idegeneket hajlékába, majd szilvaízes süteménnyel beszélte le őket pusztító tervükről. A két ufónauta megköszönte a kései vacsorát, és elhalasztották az inváziót. Kiskunszilikon polgármestere oklevélre terjesztette fel özv. Síboltnét. 
 
Nem fedezték még fel Tokafuru szigetét! A geográfusok úgy hitték, hogy a Csendes-óceán teljes territóriumát ismerik már, ám tegnap kiderült: ez mégsincs így. Az ENSZ Térképtudományi Bizottsága sürgető hangvételű táviratot kapott ugyanis az eddig sosem látott Tokafururól, amelyben a kis ország saját felfedezését kéri. A szigetállam közölte továbbá, hogy kakaóköztársaság formájában működik és Kr.u. 1877-es fejlettségi szinten áll, zászlója pedig arany kakaócserje fekete háttéren. Az ENSZ illetékesei holnap utaznak a térségbe.
 
Lábatlanság Lábakábán. Véres polgárháború robbant ki Lábakába szigetén a törzsfőnök, Gyurma Csúnya és az ellenzéki vezérvarázsló, Oborobán között. A belharc apropója a két prominens bennszülött évértékelőjét követő kommentárok voltak. Gyurma Csúnya "gödényfejű, moszatagyú, kavicsepéjű kőkuglinak" nevezte ellenfelét, míg Oborobán "bávatagszájú üszkös erkölcsi korallhulladéknak" titulálta válaszában a törzsfőnököt. A véres összecsapások eddig harminc lábakábai polgár életét vagy valamelyik végtagját követelték.
 
 
 
 
Magyar fejlesztésű stratégiai játékot dobnak piacra a hetekben. A Gyros Of Might And Magic célja, hogy Budapest összes gyrosozóját meghódítsuk, miközben tökéletesre fejlesztjük cigányokból, bevándorlókból, biztonsági őrökből, csövesekből és metrómunkásokból álló hadseregünket. A körökre osztott játékban egy BKV-megállónyit utazhatunk egy forduló alatt. Az Ecserin és a Fény utcai piacon vásárolhatunk hadtestünk ütőképességét fokozó eszközöket (sokkoló, vipera, Barkas). A játék végcélja az Arany Gyros megszerzése. Az élethű grafikával létrehozott programot elsőként szerkesztőségünk próbálhatta ki. Itt látható győztes egységünk, az "Olajmunkasok Warriors" screenshotja. (CM)
 
www.wiwafterdeath.com címen új közösségi portál jött létre. A kapcsolatgyűjtő oldal, ahogy nevéből is kitűnik, elsősorban visszajáró lelkek, még tartósan köztünk élő halottak és a túlvilágba bebocsátást nem nyert szellemek regisztrálását várja. A WiwAfterDeath célja, hogy összefogja azokat a kísérteteket, akik szívesen ismerkednének barátság, mélyebb kapcsolat, esetleg házasság céljából. A portál emellett már meglévő spirituális kontaktok ápolására szolgál. Lehetőség nyílik fényképek elhelyezésére, de kopogószellemek esetében rövid, mp3-as bemutatkozás is megoldható. A szolgáltatást két népszerű, tavaly elhunyt amerikai programozó hozta létre. 
 
06.06.06. Nemzetközi Sátán napot tartanak a mai dátumra tekintettel számos országban. Szomáliában a belföldi tudakozót hívva a szokásos várakozási szignál helyett a Jelenések Könyvéből hallhatnak az állampolgárok részleteket. Norvégiában féláron adják a vasvillákat a mezőgazdasági szaküzletekben, hazánkban pedig egész nap parlamenti közvetítéseket sugároznak. Az események hatására maga a Sátán is sajtóközleményt adott ki, amelyben azonban közölte: "Semmi közöm a mai naphoz, elegem van az erőltetett 666-kultuszból és a kiüresedett szektás szólamokból. Lehet, hogy szembemegyek a divattal, de ezentúl szerencseszámom a 3,14 lesz."
 
Ma tartották az Esőcsinálok Világfesztiválját Budapesten. A közel negyven országból érkezett spirituálmeteorológiai szakember egész nap szórakoztatta a nagyérdeműt a Hősök terén. Először egy mongol táltos okozott borús hangulatot, majd egy észt vajákos felhősítette el a firmamentumot, és egy kurd kuruzsló kerekített kis égzengést. Délután a magyar sámán szelet vetett, majd osztrák kollégája vihart aratott. A rendezvény fővédnöke, Kosár Kálmán mágus így értékelte az eseményt: "Csodálatos, felhős hangulatú, borult program volt a mai! Azt hiszem, viharos sikert arattunk!" 
 
Fémforróság. Budapest több pontján is rosszullét fogta el a köztéri szobrokat a rendkívül magas hőmérséklet miatt. Hadik András ércmásához mentőt kellett hívni, ugyanis az emlékmű görcsös hőgutát kapott. Gábriel arkangyal vasalakja migrén következtében egyensúlyát vesztette, és bukórepülésben leszállt a Hősök terére. A földre zuhant angyal azonban csak a Vöröskereszt aktivistái által osztogatott ásványvízből kért, utána visszahelyezkedett oszlopa tetejére. Néhány vidéki lovasszoborhoz állatorvos érkezett ki, illetve számos középkori lovagmementó levetette páncélingét, Hunyadi pedig napszemüveget kért a Közterület Fenntartó Kft-től.
 
Az ELTE pincéjéből nyíló titkos lejáratja bukkantak ma a Terrorelhárítási Központ munkatársai. A régi leckekönyveket tároló teremből vezet egy csapóajtó a föld mélyébe, ahol a szakemberek egy titokzatos szektát fedeztek fel. A Bukott Hallgatók névre hallgató halálon túli szerveződést az elmúlt száz év során az egyetemi tanulmányaiból kizárt diákok alapították. A feltűnően sok műegyetemista zombi mellett élőhalott bölcsészek is szép számmal találhatóak soraikban. A szekta tagjai hetente rituális tanárportré-égetést tartanak, miközben olyan jelszavakat skandálnak, mint: "Analízis, rohadt krízis!" "Szintagmatan, bilincs kattan" vagy egyszerűen csak a "Horger Antal, elgázollak Trabanttal" kezdetű szektaindulót éneklik. A titkos társaság egyes tagjai pedig kísértő szellemekként bukkannak fel a túlzottan sok tanegységet elhagyó jelenkori diákok rémálmaiban. A Terrorelhárítási Központ munkatársai megerősítették a csapóajtó vasalását.
 
Meteorológusmeccs. Az MTV visszavonta Léderer Ákosnak, a világbajnokság hivatalos kommentátorának megbízatását. Az intézkedésre amiatt került sor, mert a stúdióba számtalan panasz érkezett azt követően, hogy Léderer egy félidő alatt huszonöt alkalommal üvöltötte mikrofonba a "Mekkora villanás, Zidane, mekkora!" mondatot. A tévé vezetősége Tokány Ond meteorológust nevezte ki a további mérkőzések közvetítésére. Az ambiciózus időjós tegnap e szavakkal nyitotta meg a portugál-angol összecsapást: "Vajon az angol hidegfront eléri a portugál tengerpartot? Ma luzitán gólzápor várható, erős Figo-villanásokkal. A védelmet újjászervezték, Bekcham felől fúj a szél. Az arénában a hangulat átmeneti fagyásokkal forrósódni fog. De máris egy védő buktatja Christian Ronaldot, ezt nevezhetjük balszéllökésnek..." 
 
Tv-botrány! Meglepő jelenet játszódott le az állami főcsatorna tegnap esti időjárás-jelentése alatt. A köztiszteletben álló, szakmailag nagyra tartott dr. Konkoly Adorján meteorológus a szokásos tudósítás helyett obszcén vicceket mesélt, tangót járt a kameraállvánnyal, és lefejelte a nagy reflektort. Rögtönzött műsorának csúcspontján körfűrésszel lyukat vágott a térképen, majd mögé állva kidugta a fejét és elénekelt a Gumimacik betétdalát. A 63 éves szakember lapunknak adott interjújában kijelentette: "Sajnos egyszerűen nem voltam képes pontosan 14.876-szorra kiejteni a ködképződés szót. Ez nekem sok volt, sajnálom."
 
Fővárosi állatságok! A Lánchíd budai hídfőjére szerelt biztonsági kamera megdöbbentő jelenetet vett filmre tegnap hajnalban. Egy megtermett fekete macska a híd korlátjára állt, s a Duna felé fordulva elszavalta a János vitéz első három énekét, majd meghajolt és elegánsan távozott. "Iszonyatosan megrémültem, amikor ezt láttam! Félelmetes volt tapasztalni, hogy a macskák tudnak beszélni!" - nyilatkozta lapunknak az egyetlen szemtanú, a hídfő baloldali oroszlánja.
 
Hazánkba látogat a Nagy Mongol Billentyűzetfaló! A 119 éves ulánbátori remete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szó szerint jelentős számítógép-fogyasztó: ugyanis minden étkezéskor megeszik egy klaviatúrát. Magas életkorát is ezzel magyarázta a kételkedő tudósoknak: napi két kilobyte jobb, mint egy Cola Light! Ez a jelszavam. Meghajtókat nem fogyasztok, mert azok meghajtó hatásúak, és egeret is csak kivételesen eszem. De mindig elfogadok egy falat hangfalat, vagy tápegységet. A komputerevő tiszteletére az IBM fogyasztóbarát, diétás konfigurációt készített és nyújtott át egy sajtótájékoztató keretében. Ahogy Bill Gates fogalmazott: "Reméljük, ez a gép fogy és nem fagy majd. Jó chipegetést kívánunk hozzá!"
 
Atomkapus. Oliver Kahn német kapusról kiderült, hogy állításával ellentétben nem 38, hanem 78 éves. A szélhámosságra a Süddeutscher Sonnenschein (Délnémet Napfény) riportere, Amalda Kuntz jött rá a bajor anyakönyvi hivatalokat kutatva. Kinyomozta, hogy Kahn álnéven és más frizurával már 60 éve játszik a német élvonalban, sőt, védett Beckenbauer idejében, de még az Arancsapat ellen is a legendás vb-meccsen. Kahn az RTL-nek bevallotta: 1929-ben csecsemőként beleesett a lüblinzti reaktorba, ahol Hitler parancsára az első titkos atomprogramot folytatták. Az uránsugárzás így egy évszázadnyira blokkolta sejtnekinek öregedését. A kapus azt is elismerte, hogy éjszakánként világít.